Uutiskirjeen ehdot

Myyrmäki -liikkeen sähköinen uutiskirje lähetetään tilaajien sähköpostiin keskimäärin 1 - 2 kertaa kuukaudessa.

Uutiskirjeessä kerrotaan Myyrmäki -liikkeen sekä sen yhteistyökumppaneiden tulevasta toiminnasta. Uutiskirjeen teksti on vapaasti käytettävissä, mutta kirjeen kuvituksen oikeudet on tekijöillä.

Uutiskirje on mahdollista tilata myrtsi.fi sivuston kautta antamalla oma nimi ja sähköpostiosoite. Kaikille tilaajille lähetetään erillinen vahvistusviesti, josta löytyvää linkkiä klikkaamalla vastaanottaja vahvistaa tilauksen.

Uutiskirjeen tilaus on mahdollista peruuttaa joko myrtsi.fi sivuston kautta tai jokaisesta uutiskirjeestä löytyvän peruutuspainikkeen kautta. Myös peruutuksen yhteydessä tilaajille lähetetään erillinen vahvistusviesti, jolla vastaanottaja vahvistaa tilauksen peruuttamisen.

Lue lisää ...

Myyrmäki Film Festival

Suunnittelemme kevätkaudelle Myyrmäki Film Festival työnimellä kulkevaa viikonlopun mittaista tilaisuutta.

Ajatuksena on esittää elokuvia Myyrmäen kahdessa isossa elokuvasalissa; Kino Myyrissä, sekä vuosina 1975 - 1985 toimineessa Kino Myyrmäessä.

Näiden lisäksi esittäisimme vanhoja 16mm filmejä Myyrmäen aseman liukuporraskuiluihin perustettavissa miniKinoissa.

Tarkempi ajankohta sekä ohjelma julkistetaan alkuvuodesta 2013.

Yhtenä tavoitteena on kuitenkin erityinen "nostalgia" -sarja, jossa vanhassa Kino Myyrmäen salissa esitettäisiin niitä elokuvia, joita kävimme katsomassa siellä teatterin toimiessa vuosina 1975 - 1985.

Kommenttityökalulla voi ehdottaa nostalgiasarjan elokuvia.

Kerro alla kommenteissa tai Facebook -sivuilla mitä elokuvia haluaisit nähdä nostalgiasarjassa!

Kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan myös Facebook ryhmään, jossa festaria suunnitellaan.

Lue lisää ...

Myyrmäen näyttämö


Myyrmäen näyttämö oli loppuvuodesta 2013 käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena oli saada Myyrmäkeen esittävän taiteen estradi, joka olisi tarjonnut intiimin tilan teatterille, tanssille, musiikille, nykysirkukselle sekä erilaisille tapahtumille. Tila olisi tarjonnut keikkapaikan kiertäville ammattilaisryhmille, paikallisille harrastajaryhmille sekä Vaskivuoren musiikki- ja tanssilukion nuorille.

Myyrmäen näyttämö oli tarkoitus sijoittaa yhteen Myyrmäen vanhimmista liikekiinteistöistä Kiinteistö Oy Myyrinpuhokseen aivan Myyrmäen aseman naapurissa. Hankkeesta luovuttiin kyseisen tilan osalta loppuvuodesta 2014 kaupungin näytettyä alustavaa vihreää valoa kiinteistön pääomistajan suunnitelmille kiinteistön purkamisesta ja tontin käyttämisestä asuntorakentamiseen. Tämän jälkeen näyttämölle lähdettiin hakemaan uutta tilaa.

Alkuperäinen hanke avoimesta tilasta mmm. musiikille ja teatterille toteutui kuitenkin väliaikaisesti Myyrmäen montun muodossa. Vanhalle terveysaseman tontille avattiin elokuussa 2015 avoin tapahtumapuisto, jossa asukkaat ja alueella toimivat ryhmät voivat järjestää asukkaille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Monttu on varustettu mm. esiintymislavalla, äänentoistolaitteilla, ulkoilmaelokukankaalla sekä kahvilakontilla.

 

Myyrmäen monttua hallinnoivat MYYRMÄKI-liike sekä Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry. 

Lue lisää ...

Myyrmäki-Seura

Myyrmäki-Seura toimii Myyrmäen suuralueen kehittämisen ja alueen viihtyvyyden puolesta. Seura on perustettu v. 1970. Etenkin alkuvuosinaan seura otti voimakkaasti osaa alueen kehittämiseen ja järjesti erilaisia tapahtumia ja kokouksia, joissa tiedotettiin alueen kaavoituksesta ja liikennesuunnittelusta. Seura on koko olemassaolonsa ajan uskonut yhteistyöhön eri tahojen - päättäjien, suunnittelijoiden ja rakentajien kanssa. Yhteistyö on kantanutkin hedelmää – Myyrmäki-Seuran lentomelukannanottojen johdosta lentokoneiden lentosuuntia muutettiin lentomelun vähentämiseksi alueella.

Yhdistys on ottanut voimakkaasti kantaa myös alueen liikennesuunnitteluun, mm. YTV:n (nyk. HSL) viimeisimpään linjastouudistukseen, jossa muutamien bussien reittiä muutettiin kulkemaan Louhelan kautta. Tämän mahdollisti Uomatien madaltaminen rautatiesillan kohdalla. Nyt Louhelan asukkailla on hyvät yhteydet Tikkurilaan Kehäradan valmistumista odotellessa.

Myyrmäki-Seuralla on käynnissä oikeusministeriön tukema hanke, jossa koulutetaan vapaaehtoisia aikuisia katutyöhön toimimaan nuorten parissa. Uusi koulutusjakso alkaa 18.3.2013. Lue lisää Myrtsin katupartion sivuilta.

Lue lisää ...

Myyrmäki -liike

Myyrmäki -liike on loakuussa 2012 Facebookissa perustettu eri ikäisten Myyrmäen suuralueella asuvien, opiskelevien, työskentelevien ja harrastavien avoin ja puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteisö. Tykkää esimerkiksi Facebookissa tai rekisteröidy näille sivuille, mikäli haluat olla mikäli haluat mukana!

Myyrmäki on monelle iso osa elämää. Koti, työpaikka, oppilaitos, ystävät, harrastukset ja palvelut löytyvät usein täältä. Myyrmäki on myös ollut meistä monelle mukava, viihtyisä, virikerikas sekä turvallinen paikka elää ja varttua. Myyrmäen suuralueella asuu yli 50 000 asukasta, eli keskisuuren suomalaisen kaupungin verran. Varsinaisesta Myyrmäen kaupunginosastakin löytyy yli 15 000 asukasta.

Myrtsistä sijaitsee monen juuret. Täältä on lähtöisin monia menestyneitä muusikoita ja bändejä. Myyrmäkeläiset ovat pelanneet ylimmällä sarjatasolla useammassakin palloilulajissa. Nykyisinkin handiksessa. Vaskivuoren lukio on tuottanut tähtiä musiikin, teatterin ja tanssin pariin.

 Viime vuosina yhä useampi on esittänyt huolensa Myyrmäen tulevaisuudesta. Yksi on ollut huolissaan Myyrmäen jäämisestä Tikkurilan tai Marja-Vantaan jalkoihin.Toinen on kaivannut lisää elämää: harrastuksia, bileitä, tapahtumia. Kolmannen mieltä painaa alueen rapistuminen ja roskaantuminen. Myyrmäki on kuitenkin lopulta sellainen, miksi sen itse haluamme rakentaa.

 Keskustelimme syksyllä löytyisikö tilausta Myyrmäki-liikkeelle. Kallio-liikkeen tavoin vapaasti organisoituneelle yhteisölle, joka rakentaisi Myyrmäestä viihtyisämpää ja elävämpää kaupunginosaa sekä omilla teoilla, että vaikuttamalla kaupungin päätöksentekoon. Myyrmäki-liike tavoittaisi lapset, nuoret, aikuiset, keski-ikäiset sekä seniorit. Ikään ja taustaan katsomatta.  Viihtyisämpi Myyrmäki voisi olla:

- katukirppiksiä
- pop-up ravintoloita
- konsertteja, festareita
- lastenjuhlia
- harrastusmahdollisuuksia
- siivous- ja kunnostustalkoita
- katuteatteria
- keskusteluja, väittelyitä
- kaupunkipuutarha
- yhteiset verkkosivut

 Myyrmäki-liike on vapaamuotoista toimintaa, mihin jokainen voisi osallistua oman aikataulunsa ja resurssien puitteissa. 

Keskustelun saama vastaanotto oli myönteistä ja nyt Myyrmäki -liike on pystyssä. Syksyn 2012 järjestettiin jo muutamia tapahtumia: lokakuussa myyrmäkeläisten ehdokkaiden kuntavaalipaneeli ja marraskuussa Asukkaiden asema työpaja. Myyrmäessä on toiminut jo yli 40 vuoden ajan kotiseutuyhdistys Myyrmäki-Seura ry. Myyrmäki -liikettä ei ole perustettu sen kilpailijaksi tai vastavoimaksi. Molempien yhteisöjen näkemykset Myyrmäen kehittämisestä ovat hyvin saman suuntaiset. Siitä on osoituksena nämä yhteiset verkkosivut sekä yhteistyö Myyrmäki lehden tuoreimman numeron ympärillä. Myyrmäki-Seura ry. on rekisteröity yhdistys, kun taas Myyrmäki -liike on vapaamutoinen verkosto, jonka puitteissa on mahdollista toteuttaa hyvinkin nopeasti erilaista toimintaa.

Myyrmäki -liikkeelle on perustettu seuraavat toimintaryhmät, joista jokaisella on oma Facebook-ryhmä:

 Asukkaiden asema - Myyrmäen aseman perusparannuksen sisällön ideointi

 Graffitti ryhmä - Myyrmäen raitin graffittien palautus

 Myyrmäen toimitila - Selvitetään mahdollisuuksia saada vanha Kino Myyrmäki teatteri & tapahtumatilaksi.

 Kirppikset & Siivouspäivä - Myyrmäen aseman kirppikset keväällä 2013, sekä 25.5. Siivouspäivään osallistuminen

 Myyrmäki Film Festival - Kevään elokuvajuhlien suunnittelua

 Tiedotus & verkkosivut - Nimensä mukaisesti tiedotusta ja verkkosivujen ylläpitoa

Liity FB-sivun tykkääjiin ja rekisteröidy näille sivuille, mikäli olet kiinnostunut. 

 

 

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte

MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit

Seuraavassa on esitelty MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit 2014 - 2015. Klikkaamalla logoa pääset kumppanin omille sivuille.

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?