Laskutustiedot


MYYRMÄKI-liike ja Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry osoitetuista laskuista tulee käydä ilmi

- laskun lähettäjän nimi ja Y-tunnus
- laskun päivämäärä
- tilaaja, tilauspäivä/toimituspäivä sekä tilauksen yhteydessä annettu viitetieto (kustannuspaikka)
- veroton hinta, alv kanta, veron määrä ja verollinen hinta

Laskun maksuajan pyydämme olevan 21 vrk/netto

Laskut tulee lähettää verkkolaskuina ja ne tulee osoitta seuraavasti:

Myyrmäen kaupunkikulttuuri ry
Y-tunnus 2537572-2
Verkkolaskuosoite: FI6313513000135985
Operaattori: NDEAFIHH

Mikäli ette kykene lähettämään verkkolaskua voitte tilata seuraavalla lomakkeella linkin johon lasku voidaan ladata pdf-formaatissa.

{convertforms 1}

Lue lisää ...

Jäähyväiset Martinkeskukselle 25.9.2016

Jäähyväiset Martinkeskukselle

 

25.9.2016 klo 12:00 - 21:00

Martinkeskus
Laajaniityntie 2, Martinlaakso

P-juna Helsingistä
I - juna Kivistön, Lentoaseman ja Tikkurilan suunnasta
Bussit 421 (Helsinki), 565 (Espoo, Pähkinärinne) 571 (Ylästö,Tikkurila, Varisto) 574 (Aviapolis, Peijas)Martinkeskus oli Suomen ensimmäisiä kauppakeskuksia ja edusti valmistuessaan vuonna 1970 kaupallisen rakentamisen kärkeä. Alkuvuosina kauppakeskuksessa toimi 27 liikettä ja toiseen kerrokseen johtivat liukuportaat. Ostarilla järjestettiin 1970-luvun taitteessa nuorisolle suunnattu avajaiskonsetti, jossa esiintyivät ajan huippunimet Tasavallan Presidentti ja Wigwam. Kun Martinkeskus syksyllä puretaan, lopetetaan kauppakeskuksen 46-vuotinen taival kunniakkaasti rock-konserttiin. Konserttia edeltävillä viikoilla ostarilla järjestetään katutaidetapahtuma, jonka hedelmiä voi ihailla jäähyväistapahtumassa – näin tämä monille muistoja herättävä lähiöostari saa arvoisensa balsamoinnin.

 

 

 

Jäähyväiset Martinkeskukselle -konsertti 

 

PÄÄLAVA

Klo 13:00

Lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit

Lastenmusiikkia tapahtumassa tarjoilee veikeä Mutaveijarit-yhtye. Bändin kappaleet vievät yleisön sadepäivien, veden ja kuravellin riemukkaaseen maailmaan eri instrumenttien ja laulun säestyksellä.

Klo 15:00

Sir Elwoodin hiljaiset värit Virallinen

Sir Elwood Duo -kokoonpanolla konsertissa esiintyvät martsarilainen Juha Lehti ja Junnu Saaresaho. Juha Lehti seurasi pikkupoikana avajaistapahtumaa ostarin ikkunoista, mutta tällä kertaa tapahtuma on ikärajaton ja Juhakin pääsee viimein osallistumaan.

Klo 16:30

Balls

Martsarista kotoisin oleva Balls soittaa konsertissa juurekasta blues rock -musiikkia ja hengaa nuorena tutuksi tulleella ostarilla vielä viimeisen kerran.

Klo 18:00

Amorphis (akustinen)

Tämän kansainvälistä menestystä niittäneen yhtyeen riveissä ovat alusta asti vaikuttaneet martsarilaiset Tomi Koivusaari ja Jan Rechberger. Konsertissa kuullaan Amoilta harvinainen akustinen setti! Bändi keikkailee seuraavaksi lokakuussa Pekingissä, Shanghaissa ja Hong Kongissa, mutta sitä ennen, tottakai, Martinkeskuksessa!

Klo 19:30

Wigwam Revisited

Jäähyväiskonsertissa kaikuvat samat sävelet kuin avajaisissa lähes 50 vuotta sitten, kun suomirockin legendat palaavat Martinlaaksoon. Wigwam Revisited on Wigwamin jäsenten erityisprojekti, jossa mukana yhtyeen jäseniä 60-, 70- ja 90-luvuilta.

 

 

VELMULAVA

 

 

klo 13.35 Carbine
klo 14.30 Worm Zoo
klo 15.50 Electric Monk
klo 17.20 Variant
klo 18.35 The Expected


Lavan tuottaa Vantaan Elävän musiikin yhdistys Velmu ry


OHEISOHJELMA

Ala-aulassa ja liiketiloissa

 

klo 12:00 - 15:00 Street Art Vantaan tarratyöpaja
klo 12:45 - 13:00 Tanssimusiikkia tarjoilee Topi ja Toivottomat
klo 12.-13.00 Kasvomaalauksia lapsille
klo 12.30 Lastenkuoro Kastehelmi
klo 14.00 Presidentti BINGO
klo 14.-15.00

Henden graffitityöpaja (ulkona, Alepan puoleinen parkkipaikka) 

klo 16:00

Rationalz Street Dance
Vantaan katutanssiyhdistys VKTY ry

 

INFOPISTEET

Tapahtumasta löytyvät myös Pohjola Rakennus Oy Uudenmaan, Vantaan kaupunkisuunnittelun, Vantaan kaupunginmuseon ja Martinlaakson Asukasyhdistyksen informaatiopisteet.KATURUOKA

Katukeittiöt löytyvät pääosin ulkoa Martinkeskuksen pohjoispuolen parkkipaikalta

• Richie's Gourmet Hotdogs
• Wanhan Fabriikin Thai linssikeitto
• Kotifalafel
• R3:n pop-up: somalialaista ruokaa
• Makkaraa myynnissä koululaisten luokkaretken hyväksi

• Myyrin Krouvin pop-up: Bar 25 sekä intialaista ruokaa vanhassa Bar Viruksen tilassa (anniskelualue)

Martinlaakson asukasyhdistyksen kahvila vanhassa Samin kirppiksen tilassa sivulavan yhteydessä

JATKOT

 

Jyvänen Martinlaakso by Velmu klo 20.30-23.00
Uudella ostarilla n. 300 m Martinkeskuksesta Kivivuorentie 4.

Esiintyjinä Tom Eklund & Liivit Boys

 

--------------------------------------------------

Purkutaidetta Martinkeksuksella

 

Street Art Vantaa organisoi Taidetta Martinkeskuksella –tapahtuman 7.-25.9, jonka hedelmiä voi ihailla toimintamme aikana sekä Jäähyväiset Martinkeskukselle -tapahtumassa 25.9 – näin tämä monille muistoja herättävä lähiöostari saa arvoisensa balsamoinnin!

Street Art Vantaa järjestämme myös koululaistyöpajoja sekä avoimia työpajoja alueen asukkaille. Kaikille avoin taidetyöpaja pidetään perjantaina 16.9 klo:15.00-19.00 sekä konserttipäivänä 25.9. klo 12.- 15.00

Katutaidetyöpajat toteutetaan Myyrmäen aluetoimikunnan tuella yhdessä Martinlaakson Asukasyhdistys ry:n kanssa.

 

 

 

 ----------------------------------------------

 

Vastaava tuottaja: Jenni Väisänen, 041 5035157, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Konsertin tuottaja: Aapo Niininen, 040 9664196, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoa kaupungin puolelta: Vantaan kaupunginmuseo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista ja  konsertin tuotannosta vastaa MYYRMÄKI-liike Vantaan kaupungin kulttuuritoimen toimeksiannosta. Pohjola Rakennus Oy on tapahtuman toinen pääyhteistyökumppani, ja konserttia tukee myös Martinlaakson Huolto Oy. Katutaidetapahtuman toteuttaa Myyrmäen aluetoimikunnan tuella Street Art Vantaa yhdessä Martinlaakson Asukasyhdistys ry:n kanssa. Mukana tapahtumassa myös Velmu ry.

 

-----------------------------------------------

 

 

Lue lisää ...

Varattavat tilat

MYYRMÄKI-liike hallinnoi Myyrmäen montun ja Myyrmäen aseman lippuhallin käyttövuoroja. Varauskalenteriin pääsee sivun oikean laidan valikosta. Varattavissa on kolme eri tilaa:
1. Myyrmän monttu
2. Pop up kahvila
3. Myyrmäen aseman lippuhallin tapahtumakäyttö
4. Myyrmäen aseman näyttelykäyttö

Tilojen varaaminen tapahtuu varauskalenterin kautta. Varaajat saavat tarkemmat ohjeet avaimen noutopaikasta sekä kaluston käyttöohjeista sähköpostitse.

Sivun oikean laidan valikosta löydät myös ohjeita tapahtumien järjestämiseen. Montulla ja asemalla järjestettävissä tilaisuuksissa et tarvitse maanomistajan tai tilanomistajan lupaa, kunhan varaat tilan asianmukaisesti. Tilaisuuden luonteesta sekä odotettavaissa olevasta yleisömäärästä riippuu tarvitseeko montulla järjestettävästä yleisötilaisuudesta tehdä ilmoitus poliisille, laatia pelastussuunnitelma sekä tehdä ilmoitukset ympäristöviranomaiselle. Asemalla näitä ei pääsääntöisesti tarvitse tehdä.

Voit hakea tilaisuuksien järjestelykuluihin aluerahaa tai kulttuuri-/nuorisotoimen kohdeavustusta. Samaan tapahtumaan voi avustusta hakea kuitenkin vain yhdestä paikasta. Hakemukset tulee jättää 21 vrk ennen tilaisuutta.

Myyrmäen monttu

  

Myyrmäen monttu on vanhan terveysaseman tontilla sijaitseva väliaikainen tapahtumapuisto, joka on tapahtumakäytössä kunnes rakentaminen tontilla alkaa vuosien 2018 - 2020 aikana. Myyrmäen monttu soveltuu erilaisten ulkoilmatapahtumien kuten konserttien, kesäteatterin, sirkuksen, lastentapahtumien, kirpputorien, puistoliikunnan tarpeisiin. Myyrmäen montun perusvarustukseen sisältyy:
- Esiintymislavakontti josta löytyvät äänentoistolaitteet (ns. laulukamat), ulkoilmaelokuvakangas
- Pop up -kahvilakontti josta löytyy jääkaappi, mikro, kahvinkeinin ja vedenkeitin
- Varastokontti josta löytyy maitokärryt, nokkakärryt, festaripöytiä penkkeineen, isot roska-astiat, opastaulu, ruohonleikkuri, haravat

Montun kesäkausi alkaa huhtikuun puolivälissä ja päättyy lokakuun puolivälissä. Lumi- ja pakkastalvina montulla on erikseen talvikausi tammikuun-maaliskuusta. Mahdollisen talvikauden varauskalenteri avataan vuodenvaihteen tienoilla.

Monttu on MYYRMÄKI-liikkeen hoidossa, joten tarvitsemme talkooapua nurmikon leikkuuseen sekä montun siistinä pitämiseen.

Montun yhteydessä toimii Myyrmäen graffuseinä, joka on tarkoitus muuttaa Iskostien suuntaiselta sivulta kaksipuoliseksi. Graffuseinän toisen puoliskon sisäseinälle tulee kaupunkiviljelylaatikoita.Pop Up kahvila

Montulla on pop up kahvilakontti, jonka voit varata myös erikseen lyhytaikaista pop up kahvilatoimintaa varten.
Kahvilakontin varustukseen kuuluvat minikeittiö jääkaapilla ja keittolevyillä, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin sekä 5 kpl festaripöytiä asiakkaita varten.

Myyrmäen aseman lippuhalli

  

Myyrmäen aseman entistä lippuhallia voi käyttää pienimuotoisten tapahtumien kuten konserttien, järjestöjen esittelypisteiden, asukasfoorumien, informaatiotilaisuuksien ja vastaavien järjestämispaikkana. Tila on käytettävissä arkisin ruuhka-aikoijen ulkopuolella klo 9 - 15 sekä 18 - 22 välillä ja viikonloppuisin klo 9 - 22 välillä. Tapahtumia järjestettäessä tulee turvata junamatkustajien esteetön kulku. Asemalta löytyy:
- penkit ja jakkarat 40 hengelle
- 3 pöytää pukkijaloilla
- äänentoistolaitteet
- valkokangas
- dataprojektori (eri tilauksesta)
- julkinen piano

Aseman lippuhalli on käytettävissä ympäri vuoden. Aseman ulkopuolella Punamultatorilla on maanantaisin, keskiviikkoisin sekä lauantaisin klo 9 - 20 avoin kirpputori, johon kuka tahansa voi tulla myymään omien pöytien, rekkien tai vilttien kanssa.

Myyrmäen aseman näyttelysermit

  

Myyrmäen asemalta löytyy 5 kpl näyttelysermejä, joiden avulla asemalla on mahdollista järjestää taide- tai valokunäyttelyitä. Sermit soveltuvat myös eri yhteisöjen toiminnan esittelyyn.

 

Lue lisää ...

Muraali

KILPAILUKUTSU

 

 

Oletko haaveillut oman seinämuraalin maalaamisesta? Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus!

MYYRMÄKI-liike, Vantaan Taidemuseo sekä Sato Oyj julistavat avoimen kilpailun seinämuraalin maalaamisesta kahdeksan kerroksisen kerrostalon päätyyn Myyrmäessä. Kilpailukohde sijaitsee Vaskivuoren musiikki- ja tanssilukiota vastapäätä osoitteessa Virtakuja 2.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa jokainen voi laatia oman ehdotuksen lähettämällä luonnoksen toteutettavasta muraalista osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ehdotukset tulee toimittaa 15.8. mennessä. Ehdotukseen tulee sisältyä luonnoskuva josta ilmenee käytettävät värit sekä kuvaus tekniikasta jolla taiteilija tulee toteuttamaan työn. Lisäksi esitykseen tulee liittää esityksen tekijän tai työryhmän jäsenten nimet sekä yhteystiedot.

Kilpailun toisessa vaiheessa esiraati karsii ehdotusten joukosta 6 - 10 finalistia, joiden joukosta yleisö äänestää Helsingin Sanomien kaupunkisivuilla toteutettavan työn. Esiraatiin kuuluu MYYRMÄKI-liikkeen, Vantaan taidemuseon, Sato Oyj:n, Helsingin Sanomien, Tikkurila Oyj:n ja Pekkaniska Oy:n edustajat. Äänestys alkaa 21.8. ja päättyy 27.8. klo 12:00. Voittaja julkistetaan ”Why so Myrtsi - Myyrmäen oma taiteiden yö” tapahtumassa 27.8. klo 19:00.

Voittaja saa 2 500 euron rahapalkinnon sekä pääsee maalaamaan oman työnsä talon seinään alkusyksystä 2015. Työn toteutusta varten voittaja saa käyttöönsä tarvittavat maalit, suojavälineet sekä nosturin avustajineen.

Hanketta tukee Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan maakuntarahasto. Yhteistyökumppaneina on Sato Oyj:n ja Vantaan Taidemuseon lisäksi Helsingin Sanomat, Tikkurila Oyj sekä Pekkaniska Oy

 

Käytettävissä olevan maalauspinnan mitat:

 

korkeus 20 metriä *)

leveys 11 metriä

*) Kivijalassa oleva liikehuoneisto tulee pari metriä ulos seinästä minkä vuoksi teoksen alareuna tulee sijoittaa vähintään 3 metrin korkeuteen liiketilan katosta.

Työ tulee olla toteutettavissa yhdellä nostimella 2 viikon aikana.

 

Kilpailutyöt tulee lähettää 15.8. menneaaä osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää ...

Elämää ja ääntä Myyrmäkitaloon

Miltä kuulostaisi kahvila, josta saa edullisen kahvin lisäksi tietoa kaupungin asioista ja paikallisten järjestöjen toiminnasta? Tai kirjasto, josta saa lainata paitsi kirjoja myös tarpeellisia tavaroita ja palveluita?

Noin parikymmentä asukasta, paikallisten järjestöjen edustajaa, ja Myyrmäkitalon työntekijää kokoontuivat tiistaina ideoimaan, miten Myyrmäkitalo voisi palvella asukkaiden tarpeita entistä paremmin. Tulevaisuuden taloon haluttiin ennen kaikkea ääntä, elämää ja ihmisiä. Hiljaisen oleskelun tilat voitaisiin erottaa järkevällä suunnittelulla.

”Nyt kun taloon astuu sisään, tulee heti se tunne, että täällä pitää olla hiljaa”, yksi osallistujista totesi. Talon tarjoamat palvelut, kirjasto, taidemuseo ja Yhteispalvelu, on perinteisesti nähty hiljaisen asioinnin paikkoina, eikä aulassa ole paikkaa rennolle oleskelulle tai tekemiselle. Nyt kulttuuri näyttäisi olevan vähitellen muuttumassa. Itse työpaja on tästä hyvä osoitus: ideat sinkoilivat keskellä Meidän katu -näyttelyä, eikä kukaan tullut hyssyttelemään, päinvastoin. 
Museoamanuenssi Maria Tjader-Knight yhtyi asukkaiden toiveeseen siitä, että museossa nähtäisiin tulevaisuudessa entistä enemmän erilaisia pop up -tapahtumia, kuten musiikkia tai yleisöluentoja.

Oma kuppi mukaan ja kahville

Tulevaisuuden Myyrmäkitalon visioinnissa yksi asia nousi ylitse muiden: taloon halutaan kahvila.

Asukkaat painottivat, ettei kahvilan tarvitsisi olla viimeisen päälle hieno eikä kahvi saisi maksaa liikaa. Tärkeintä olisi ihmisten kohtaaminen. Junaa tai bussia odotellessa olisi myös tarvetta paikalle, jossa voi hengähtää hetken ostamatta välttämättä yhtään mitään. Kahvila toimisi Myyrmäkitalossa myös eräänlaisena ”sisäänheittäjänä” ja yhdistäisi talon palveluita. Samassa yhteydessä voisi olla esittelyjä kaupungin asioista ja alueen harrastusmahdollisuuksista.

Matalan kynnyksen kahvilan perustaminen ei välttämättä vaatisi suuria investointeja. Osallistujat visioivat, että alueen järjestöt ja muut voittoa tavoittelemattomat toimijat pyörittäisivät kahvilaa vuoroviikoin. Tuolit ja pöydät voitaisiin hankkia kierrätettyinä ja alussa asiakkaat voisivat tuoda vaikka oman kahvikupin mukanaan.

”Tuunaa Myyrmäkitalo” -työpajan järjestivät Vantaan kaupunki ja Myyrmäki-liike. Ideointityötä jatketaan syksyn ja talven aikana.

Lue lisää ...

Meidän katu -näyttely

nayttely

 

Graffiti, katutaide ja kokoelmateokset vuoropuhelussa

Vantaan taidemuseon ensimmäinen näyttely Myyrmäkitalossa avattiin vuonna 1994. Kahdenkymmenen vuoden aikana paikallista yhteistyötä näyttelyjen myötä on tehty monien toimijoiden, kuten Vantaan aikuisopiston, taiteilijaseuran, kuvataidekoulun ja Myyrmäen koulujen kanssa.

Nyt on myyrmäkeläisen katutaiteen ja graffitin vuoro.

Katutaidetta voi lähestyä monesta näkökulmasta. Se levittyy graffitiseinille ja alikulkutunneleihin, gallerioihin ja festivaaleille ympäri maailmaa. Myyrmäki on yksi suomalaisen graffititaiteen uranuurtajista; ensimmäiset lailliset graffitit maalattiin täällä jo 80-luvun lopulla. Tässä näyttelyssä on uusia teoksia myös joiltakin näiltä legendaarisilta tekijöiltä. Myyrmäessä voi lisäksi nähdä yhdeksän laillisilla graffiteilla kuvitettua alikulkutunnelia sekä pääkaupunkiseudun toiseksi pisimmän avoimen graffitiseinän.

Meidän katu -näyttelyssä museon kokoelmateokset käyvät vuoropuhelua tuoreen katutaiteen ja graffitin kanssa. Suuri osa näyttelyn kokoelmateoksista on tehty viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana, jolloin myös graffitia nykymuodossaan on ollut olemassa. Näyttelyssä mukana olevilla graffiti- ja katutaiteilijoilla on ollut mahdollisuus tutustua näihin kokoelmateoksiin omia teoksiaan suunnitellessaan. Näin syntyi vahva ja raikas kokonaisuus siitä, mitä taide voi nykypäivänä olla.

Meidän katu rakentuu kolmen teeman ympärille: Kaupunkikuvia, Ihminen ja eläin urbaanissa ympäristössä sekä Merkkejä, kerrostumia, liikettä. Heittäytymällä rohkeasti teosten tunnelmiin voi matkata niiden kautta avautuviin maailmoihin. Toiseen aikaan, toiselle vuosikymmenelle. Toiseen todellisuuteen. Keltaisen valon liikettä, tanssivia karhuja, mustia neliöitä. Merkkejä ja sanoja, monenlaisia kerrostumia. Mitä ne merkitsevät minulle – mitä ne tekevät Meidän kadulla?

Näyttelyn aikana on tarjolla myös runsas ohjelma kaikenikäisille: katutansseja, pop-up tapahtumia, yleisöopastuksia ja katutaideaiheisia työpajoja.

Meidän katu -näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Kiitämme näyttelyn toteuttamiseen osallistuneiden yksittäisten graffititaiteilijoiden lisäksi yhteistyökumppaneitamme: Myyrmäki-liikettä, Street Art Vantaata, Multicoloured Dreamsia, Myyrmäen Marttoja, Vantaan asukaspalveluita ja viheralueyksikköä.

Näyttelyssä mukana olevien Vantaan taidemuseon kokoelmateosten tekijät: Timo Aalto, Martti Aiha, Allan Fib,
Tizzi Fib, Radoslaw Gryta, Alvar Gullichsen, Juhani Harri, Reino Harsti, Erkki Hervo, Reijo Hukkanen, Eeva-Liisa Isomaa, Albert Johansson, Beata Joutsen, Kari Juutilainen, Pentti Kaskipuro, Nina Kataila, Tapio Kelo-Puomio, Tuomo Klemi, Jari Kylli, Hilkka Könönen, Veikko Lehtovaara, Hannu Leimu, Leena Luostarinen, Sakari Marila, René Mels, Jarmo Mäkilä, Kirsi Neuvonen, Pekka Nevalainen, Ari Pelkonen, Kimmo Pyykkö, Ulla Rantanen, Pekka Rytkönen, Risto Suomi, Riitta Uusitalo, Roi Vaara & Beate Linne, Oliver Whitehead ja Henry Wuorila-Stenberg.

Sydämellisesti tervetuloa Meidän kadulle!

Näyttely on avoinna: ti, ke, pe 11-18, to 13-20, la 10-16, su, ma suljettu

Yleisötapahtumat Meidän katu -näyttelyssä

Vantaan taidemuseo, Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa vantaa.fi/taidemuseo facebook.com/vantaantaidemuseo 

Lue lisää ...

Graffitien historia Myyrmäessä

 raitti

Katutaideprojektin lähtökohdat

 - Tunnelin korkuinen nalle oli vanhempien rouvien erityissuosikki, muistelee Ville Sohlberg oli vuonna 1995 koululaisena maalaamassa Myyrmäen tunnetuinta graffittia Vaskivuorentien alittavaan Myyrmäenraitin alikulkutunneliin. Ensimmäinen laillinen graffitti tuo ei Myyrmäessä ollut, sillä oppilaat olivat maalanneet Myyrmäenraitin alikulun Virtatien kohdalla jo 1980-luvun puolella. Myös Sohlberg koulutovereineen toteutti ensimmäisen työn jo 1990 Putouskujan tunneliin. Tuosta ensimmäisestä työstä oli jäänyt mieleen “se hyvä fiilis mikä oli kun päästiin kavereiden kanssa maalaamaan oikein kunnolla”.

Meitsi on kyllä ikuisesti hieman katkera kun se Uomarinteen koulun vieressä oleva tunneli vedettiin kauniin pirteän harmaaksi, kirjoitti Toni Toninen Facebookissa kun kyselimme muistoja Myyrmäenraitin graffiteista.

Ne oli hienoja aikansa kuvia miten nuoret sen ajan kokivat ja jos oikein muistan ne oli säilynytkin ihan hyvin. Siellä oli nuorten teoksia jotka heijasteli sen aikaisen kylmän sodan aikaista fiilistä. Ydinase, sota, rauha, ihmisten tasa-arvo, rasismi olivat ainakin teemoina siinä nuorten tekemässä mosaiikkiteoksessa, Toni muistelee.

Idea hankkeeseen olisi saatu muista hienoista luvallisista graffiteista joita Ville Sohlberg muistelee olleen tuohon aikaan jo aika paljon.

Ja toki tuossa vaiheessa oli tullut jo vuosia piirrettyä graffiteja paperille ja vanhempien hankkimille vanereille, niin into maalaamiseen oli kova. Luvallinen graffiti oli ainoa tapa päästä toteuttamaan itseään rikkomatta lakia. Sohlberg pitääkin tärkeänä, että luvallisia paikkoja on viime vuosina tullut lisää jotta nuoret eivät ajaudu rikollisiksi piirtämisharrastuksen takia.

Melkein kaikki Myyrmäessä vuosina 1995 - 2007 asuneet muistavat sivun ylälaidan maalauksen Vaskivuorentien alikulkutunnelissa Myyrmäenraitilla. Työt ovat selvästi osa Myyrmäessä varttuneiden identiteettiä. Niin paljon palautetta olemme saaneet, kun lähdimme puuhaamaan Myyrmäki -liikkeen ensimmäisenä hankkeena uusien töiden maalaamista tunneleihin. Konsepti tämän päivän hankkeessa on sama kuin pari vuosikymmentä takaperin. Paikalliset nuoret suunnittelevat ja toteuttavat maalaukset. Alikulkutunneleita sekä harmaata betonipintaa Myyrmäessä riittää.

Lue lisää ...

Myyr Yorkin avoimet graffitiseinät

Myyr Yorkin graffiti- ja taideseinä

 myyrmaenseina

Noin 120 metriä pitkä Myyr Yorkin avoin graffiti- ja taideseinä on yksi Helsingin seudun suurimmista vapaan maalaamisen kohteista. Monista graffitiseinistä poiketen Myyrmäen seinä sijaitsee hyvin julkisella paikalla vanhan terveysaseman tontilla kauppakeskus Myyrmannin länsipuolella. Syyskuussa 2013 avattu seinä on saavuttanut ensimmäisen toimintavuoden aikana suuren suosion ja sinne maalataa uusia piissejä päivittäin. Seinällä on mahdollista järjestää teemaan liittyviä tapahtumia.

Osoite: Iskostie 5
Aukioloajat: klo 07 - 23
Yhteydet: Myyrmäen rautatieasemalta (M-juna) ja bussiterminaalilta n. 100 metriä

{google_map}60.259839,24.851825{/google_map}

Pinta: vaneri
Leveys: 120 m
Korkeus: n. 2,40 m

Valaistus: katuvalot vieressä
Spraypullokeräys: HSY:n vaarallisten jätteiden keräyskontti aidan yhteydessä (Avain haetaan Cafe Mangosta, Myyrmanni, Paalutorin puoli)
Sekajätekeräys: Roskakorit vieressä, kierrätyspiste Paalutorin pohjoispuolella (n. 50 m)

Kahvio/Ravintola: Ravintola-kahvila Cafe Mango
WC: Kauppakeskuksessa sekä Cafe Mangossa

Muuta huomioitavaa: Vieressä asutusta, koulu sekä päiväkoti, mikä huomioitava kaikessa käytöksessä
Kohdetta hallinnoi: MYYRMÄKI-liike

Kuvagalleria:

 Lisää kuvia Facebook-ryhmässä

Myyrmäen urheilupuiston skeittirampin graffitiseinä

 skeittiseina

Myyrmäen urheilupuistossa skeittirampin päädyissä sijaitsee Myyrmäen toinen pienempi avoin graffitiseinä. Tällä seinällä on myös pieni lippa, joka helpottaa työskentelyä sateella. Seinän ylläpidosta vastaa Vantaan kaupunki, joskin MYYRMÄKI-liikkeen aktiivit ovat tehneet myös sinne pienempiä huoltotoimenpiteitä.

Osoite: Raappavuorentie 10
Aukioloajat: 24/7
Yhteydet: Myyrmäen rautatieasemalta (M-juna) ja bussiterminaalilta n. 700 metriä. Lähimmät pysäkit Raappavuorentiellä (452 Helsinkiin) Ja Rajatorpantiellä (mm. 55 Varistoon ja Tikkurilaan)

{google_map}60.261689,24.839541{/google_map}


Pinta: Vaneri
Leveys: n. 2 x 15 m
Korkeus: n. 2 m

Valaistus: Urheilupuiston yleisvalaistus
Spraypullokeräys: Ei
Sekajätekeräys: Ei

Kahvio/Ravintola: Hesburger sekä Energia-areenan, jalkapallohallin ja jäähallin kahvilat
WC: Urheiluhalleissa sekä Hesburgerilla

Muuta huomioitavaa: graffuseinän päällä on pieni sadelippa
Kohdetta hallinnoi: Vantaan kaupunki

Kuvagalleria:

Lisää kuvia Facebook-ryhmässä

Lue lisää ...

Myyr York Street Art Gallery

KatutaidekarttaTälle sivulle on koottu tiedot Myyrmäen suuralueelle toteutetuista pysyvistä katutaideteoksista. Kaikille harrastajille avoimet graffitiseinät löytyvät omalta sivultaMYYRMÄKI-liikkeen katutaideprojektissa on vuosien 2013 - 2014 aikana maalattu tähän mennessä 9 alikulkutunnelia, toteutettu kaikille avoin graffitiseinä vanhan terveysaseman tontille Iskoskujalle sekä kunnostettu Myyrmäen urheilupuiston skeittirampilla ollutta pienempää graffitiseinää.

Syksyllä 2014 Myyrmäen asemasta ollaan osana aseman perusparannustöitä tekemässä eurooppalaisittain merkittävää katutaidekohdetta. Näiden lisäksi Vantaan taidemuseolla avataan syyskuussa 2014 ajankohtaista graffititaidetta esittelevä Meidän katu -näyttely. Myös uusia alikulkutunneleita ollaan toteuttamassa vuosien 2014 - 2015 aikana. Tutkimme lisäksi mahdollisuutta toteuttaa soveltuvan kerrostalon päätyyn koko talon korkuinen muraali. Mikäli saamme asianmukaiset luvat, pienimuotoisempaa katutaidetta voi ilmestyä sähkökaappeihin, pylväisiin sekä muihin vastaaviin kohteisiin.

Kaikki tässä listauksessa esitellyt kohteet on toteutettu kohteen omistajalta pääsääntöisesti Vantaan kaupungilta saaduilla luvilla.

Alikulkutunnelit

1 Myyrmäenraitti - Vaskivuorentien alittava tunneli

Toteutettu: Toukokuu 2013
Toteuttajat: Kilterin koulun ja Vaskivuoren lukion oppilaat sekä Myyr Yorkin graffititaiteilijat.

2Ojahaanpolku - Myyrmäentien alittava tunneli

Toteutettu: Kesäkuu 2014
Toteuttajat: Myyr Yorkin graffititaiteilijat.

3Myyrmäenraitti - Virtatien alittava tunneli

Toteutettu: Kesäkuu 2013
Toteuttajat: Vantaan kuvataidekoulu

4Noropolku - Myyrmäentien alittava tunneli

Toteutettu: Heinäkuu 2014
Toteuttajat: Myyr Yorkin graffititaiteilijat.

5Valkotie - Martinlaaksontien alittava tunneli

Toteutettu: Kesäkuu 2014
Toteuttajat: Martinlaakson lukion oppilaat ja Street Art Vantaa.
Toteutettu Myyrmäen aluetoimikunnan tilaustyönä.

6Viherpolku - Martinlaaksontien alittava tunneli

Toteutettu: Kesäkuu 2013
Toteuttajat: Martinlaakson koulujen oppilaat ja Skill Yourself -ryhmä.

7Virtapolku - Vihertien alittava tunneli

Toteutettu: Heinäkuu 2014
Toteuttajat: Vaskivuoren lukion oppilaat ja Street Art Vantaa.

8Virtapuisto - Raappavuorentien alittava tunneli

Toteutettu: Kesäkuu 2014
Toteuttajat: Kilterin koulun oppilaat ja Myyr Yorkin graffititaiteilijat.

9Pudaspolku - Vaskivuorentien alittava tunneli

Toteutettu: Heinäkuu 2013
Toteuttajat: Myyr Yorkin graffititaiteilijat.

 

 

Lue lisää ...

Ulkoilmaelokuvat

palmupieniUlkoilmaelokuvat ovat mainio syyskesään soveltuva kaupunkitapahtumien muoto. MYYRMÄKI-liikkeellä on käytettävissä Vantaan kaupungin vanha ulkoilmaesityksiin suunniteltu valkokangas. Punamultatori Myyrmäen aseman sekä Myyrmäki-talon välissä muodostaa luonnollisen ulkoilmateatterin. Valkokangas ripustetaan Myyrmannin kulmaoven yläpuolelle, jolloin valkokankaan eteen torille sekä asemalaiturille vieville graniittiportaille syntyy luonnollinen katsomo noin 500 hengelle. Elokuvia voidaan esittää joko kaupungin vanhalla siirrettävällä 35 mm projektorilla tai tehokkalla videotykillä.

Kuva: Ahti Kannisto

Risto Jarvan syntymästä 80 vuotta

Risto Jarvan syntymästä tulee 2014 kuluneeksi 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi MYYRMÄKI-liike esittää syyskuun alussa kolme Risto Jarvan Vantaalla kuvattua pitkää elokuvaa ulkoilmaesityksinä.

yhdenmiehensota
5.9.2014 klo 19:00 Yhden miehen sota
bensaasuonissa
6.9.2014 klo 19:00 
Bensaa suonissa
onnenpeli
7.9.2014 klo 19:00 Onnenpeli

Huom: Elokuvat esitetään Punamultatorilla Myyrmäkitalon ja Myyrmäen aseman välissä.

Matti Kassilan mustavalkoiset komisario Palmut

ulkoilmaelokuvat

MYYRMÄKI-liike esitti syyskuussa 2013 kolme paikallisen Rajatorpassa asuvan elokuvaohjaajan Matti Kassilan mustavalkoista komisario Palmu elokuvaa. Samaan aikaan Vantaan kaupunginmuseossa Tikkurilassa oli esillä Kassilan elämäntyötä käsittelevä Matti Kassila - Ohjaaja omalla maallaan näyttely. Punamultatorilla esitetyt elokuvat keräsivät koleasta sekä hieman tihkuttavasta säästä huolimatta pari sataa katsojaa. Elokuvien esittämisen mahdollista Vantaan kaupunki, Myyrmäen aluetoimikunta, Myyrmanni sekä Lemminkäinen infra.

 

  

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte

MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit

Seuraavassa on esitelty MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit 2014 - 2015. Klikkaamalla logoa pääset kumppanin omille sivuille.

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?