Myyrmäen keskustan kehittäminen

Kun Myyrmäkeä 1960 -luvun lopulla ryhdyttiin rakentamaan tavoitteena oli ajan hengen mukainen kompaktikaupunki, tiivis kaupunkirakenne missä yhdistyisivät asuminen, työpaikat sekä palvelut. Parin seuraavan vuosikymmenen aikana Myyrmäessä kasvaneet kokivat kuitenkin varttuneensa metsän keskellä tyypillisessä suomalaisessa lähiössä. Alueella josta löytyivät ajan hengen mukaiset välttämättömät lähipalvelut, koulut ja päivittäistavarakaupat, mutta josta käytiin töissä Helsingin keskustassa. Eri puolilta maata muuttaneille lähiö tarjosi kuitenkin turvallisen elin- ja kasvuympäristön, jossa myös sosiaaliset kontaktit olivat vahvoja. Martinlaakson radan, kauppakeskusten sekä urheilupuiston myötä Myyrmäki kehittyi aluekeskukseksi joka siitä alun perin pitikin tulla. Harvasta lähiöstä löytyy nykyisin elokuvateatteri, taidemuseo sekä teatteri- ja konserttisalit.  Myyrmäki ansaitsee kuitenkin vielä muutaman korttelin verran aitoa kaupunkikeskustaa.

1.  

Lue lisää ...

Kaupunkitanssit

Perinteiset lavatanssit Myyrmäessä. MYYRMÄKI-liikkeen tarkoitus oli tuoda lavatanssit Myyrmäen asemalle jo alkukesästä 2014, mutta Punamultatorin perusparannustyöt siirsivät hanketta ainakin loppukesään.

Toppahousuladyt järjestivät Punamultatorilla ystävänpäivänä 14.2.2014 Toppahousutanssit, joihin osallistui pari sataa myyrmäkeläistä.

Toppahousutanssit

 

Lue lisää ...

Illallinen Myyrmäenraitilla 2015

Illallinen Myyrmäenraitilla 13.8.2015 klo 18:00 - 21:00

MYYRMÄKI-liike tuo paikan päälle ruokapöydät liinoineen ja kutsuu kaikki alueen asukkaat illallistamaan yhdessä. Valmista illallinen, tuo omat astiasi, perheesi, ystäväsi ja vaikkapa naapurisi nauttimaan ainutlaatuisesta kesäilllasta.

Varaa itsellesi ja seurueellesi paikat yhteisestä pöydästä viimeistään 10.8. alla olevassa linkissä

www.myrtsi.fi/illallinen

Paikkoja riittää 250 henkilölle, joten mikäli sinulle tulee este, lähetä peruutusilmoitus osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja Facebookissa:
www.facebook.com/events/110792259254117/

 Tulosta tästä illallisen mainoslennäkki levitettäväksi:

 

Vuoden 2014 illallinen

raittikasivaakaP
Kesä 2014 päätettiin 20.8.2014 kattamalla Myyrmäenraitille yhteinen pitkä illallispöytä.

Lisätietoja vuoden 2014 tapahtumasta Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/577361205706787/

Lue lisää ...

Myyrmäen aikapankki

Myyrmäessä on nyt oma aikapankki. Aikapankki mahdollistaa erityislaatuisella tavalla palveluiden ja tavaroiden vaihtamisen aikapankin jäsenien kesken. Aikapankissa vaihdonvälineenä toimii aika. Myyrmäen Aikapankissa vaihdonyksikkönä toimii Myyr-Tovi, joka vastaa mitä tahansa tunnin mittaista työtä. Ideana on, että jokainen aikapankin jäsen tarjoaa muille jäsenille osaamaansa ja haluamaansa työtä ja saa vastineeksi sellaista apua, jota itse tarvitsee. Myös tavaroita voidaan aikapankin kautta ostaa ja myydä, mutta nekin veloitetaan aina Myyr-Toveissa. Jäsenille on oma Internet-palvelu, jonka kautta näkee helposti, minkälaista apua on tarjolla ja mitä itse on aikapankin kautta jo tehnyt. Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät mitä palveluita ja tavaroita Myyrmäen Aikapankista löytyy.

Myyr-Tovien ansaitseminen ja käyttö

Tovit tilitetään CES-verkkotorilla kaupan jälkeen sen perusteella miten paljon aikaa auttamiseen on kulunut. Aikapankissa myyjä hoitaa tilittämisen eli tovittamisen mahdollisimman pian vaihtotapahtuman jälkeen. Toveja ei tarvitse tienata tai menettää vain yhden tovin tarkkuudella, myös desimaalit ovat sallittuja. Esimerkiksi 1,5 tunnin työstä tienaa 1,5 tovia. Aikapankkipalveluksiin liittyvien lisäkulujen (bensakulut, tarvikkeet yms.) hyvittäminen on sovittava tapauskohtaisesti jäsenien kesken. Esimerkiksi bensakulut voidaan hyvittää myös euroissa. Tilittäminen perustuu täysin luottamukseen. Hyvät auttajat saavat suosituksia muilta jäseniltä, mikä helpottaa hyvien auttajien löytämisessä ja luottamuksen säilymisessä. Mikäli jäsen ei käyttäydy asianmukaisesti, hänet voidaan erottaa aikapankista.

Saadakseen apua ei tarvitse olla toveja tilillä. Toveja saa olla myös velkaa. Näin ollen apua voivat aina saada kaikki, myös uudet jäsenet. Tärkeintä on, että pitkällä aikavälillä kaikki auttavat ja saavat apua. Velka on aina yhteisökohtainen eli jäsen ei koskaan voi velkaantua yksittäisille jäsenille. Ketä tahansa voi aina auttaa ja tovit voivat liikkua vapaasti kaikkien jäsenien kesken. Aikapankin kautta on mahdotonta joutua velkaongelmiin. Aikapankin tarkoitus on ainoastaan helpottaa ihmisten elämää. Auttaminen aikapankin kautta perustuu täysin luottamukseen ja vastavuoroisuuteen.

Aikapankkin verotus

Monia varmasti kiinnostaa myös aikapankkiin liittyvä verotus. Jokaisesta vaihtotapahtumasta peritään automaattisesti 2% vero Myyr-Toveissa. Aikapankin sisäiset verotulot käytetään ainoastaan kansainvälisen aikapankkitoiminnan ja Myyrmäen Aikapankkitoiminnan edistämiseen ja ylläpitämiseen. Muita käyttömaksuja ei ole. Myös virallinen verottaja on kiinnostunut aikapankista.Vantaan Sanomien artikkelin mukaan verottajan kanta on seuraavanlainen:”Jos tehtävä työ on tavanomaiseen ja vähäiseen naapuriapuun rinnastettavaa satunnaista työtä, on vaihtotyö ja aikapankkitoiminta verotonta”. Mikäli työ ei vastaa tätä määritelmää, on siitä maksettava samansuuruinen vero euroissa kuin palvelusta pitäisi maksaa rahataloudessakin. Verottajan kantaa on käytännössä hankalaa tulkita, mutta verottaja ei millään tavalla estä aikapankkitoimintaa ja aikapankin verotus tulee varmasti vielä tarkentumaan.

Liity aikapankin jäseneksi

Aikapankin jäseneksi on helppo liittyä. Mene Internet-sivulle: www.myrtsi.fi/liityaikapankkiin  ( https://www.community-exchange.org/docs/join2.asp?group=myyr). Olet nyt Myyrmäen aikapankin rekisteröitymis­sivulla, jonne sinun tulee täyttää tietosi. Voit myöhemmin muuttaa tietojasi, niin että muut käyttäjät eivät näe kaikkia yhteystietojasi. Kun olet täyttänyt kaikki  vaadittavat kohdat, paina ”submit”. Tämän jälkeen aikapankin ylläpitäjän pitää vielä hyväksyä sinut, minkä jälkeen olet Myyrmäen Aikapankin jäsen. Myyrmäen Aikapankki pitää sisällään koko Myyrmäen suuralueen, joten jäseneksi voi liittyä mikäli asuinpaikkana on: Myyrmäki, Askisto, Hämeenkylä, Hämevaara, Kaivoksela,  Louhela, Linnainen, Martinlaakso, Myyrmäki, Petikko, Vantaanlaakso, Vapaala ja Varisto. Kaikki ovat lämpimästä tervetulleita jäseniksi!

Kun sinut on liitetty jäseneksi, voit kirjautua aikapankkijärjestelmään osoitteessa: aikapankki.myrtsi.fi / www.community-exchange.org  tai vaihtoehtoisesti kännykän kautta osoitteessa: mobi.community-exchange.org. Kännykkäsivusto on yksinkertaistettu ja selkeämpi versio aikapankkisivustosta, mutta sisältää kaiken oleellisen. Mobiili-internetsivusto on englanninkielinen, mutta tavallinen aikapankkisivusto on suomenkielinen. Tarkemmat tiedot aikapankkipalveluun kirjautumisesta saat tervetulosähköpostissasi liityttyäsi Myyrmäen Aikapankin jäseneksi.

Lisäohjeita jäseneksi rekisteröitymisestä ja aikapankin käytöstä saa tästä opetusvideosta: http://www.youtube.com/watch?v=hzmqtBJy_gU. Aikapankista saa lisätietoa myös Stadin Aikapankin Internet-sivulta: http://stadinaikapankki.wordpress.com/

Myyrmäen Aikapankkiin liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostiosoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Liity sinäkin jäseneksi!

Ystävällisin terveisin

Lauri Väisänen

Myyrmäen Aikapankin perustajajäsen

Lue lisää ...

Kirpputorit

 Puistokirppis | Siivouspäivän yhteiskirppikset | Myyrmäen aseman kirppis 
Myyrmäen aseman edustalla Punamultatorilla on asukkaille avoin kirppis talvikaudella 2015 - 2016 joka maanantai, keskiviikko ja lauantai klo 9 - 20. 

 

Myyntipaikka aseman edustalla ei maksa mitää. Mukaan omat pöydät, rekit tai viltit myytävien tavaroiden esittelyä varten.

 

Perinteinen Puistokirppis järjestetään Jokiuomanpuistossa kesän 2015 aikana kolmesti:

Sunnuntai 12.6.2016 klo 12:00 - 17:00 (Tapahtumasivu Facebookissa)
Sunnuntai 53.7.2016 klo 12:00 - 17:00 (Tapahtumasivu Facebookissa)
Sunnuntai 14.8.2015 klo 12:00 - 17:00 (Tapahtumasivu Facebookissa)

Puistokirppikseen osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista, eikä myyntipaikka maksa mitään. Jokainen joutuu kuitenkin tuomaan omat myyntipöydät, rekit ja viltit. Kirpparilla saa myydä käytettyä tavaraa, käsitöitä sekä kotona leivottuja leivonnaisia tms. Muista myös, että jokainen on vastuussa puiston siisteydestä. Myymättömät tavarat tulee viedä mukanaan sekä oman myyntialueen läheisyydestä löytyvät roskat tulee korjata pois. Joten tule mukaan myymään, ostamaan, tapaamaan ihmisiä tai muuten vain nauttimaan mukavasta ilmapiiristä. Puistoon voi tulla myös ihan piknikille tai pelaamaan erilaisia pelejä omilla välineillä.

Liikenneyhteydet:

Puiston läheisyydessä on rajallisesti pysäköintipaikkoja, joten tule paikalle kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Autoilijoiden tulee kulkea Haltiantien kautta ja käyttää tien päässä olevaa pysäköintipaikkaa. Puistoon ei missään tapauksessa saa ajaa autolla. Kirpparitoiminnan jatkumisen edellytys on että Vihertietä ei tukita.

Jokiuomanpuistoon pääsee Helsingin ja Kivistön (Tikkurila, Lentoasema) suunnistasuunnasta I- ja P-junilla (Louhelan tai Martinlaakson asema) tai bussilla 421. Tikkurilan ja Ylästön suunnasta busseilla 571 ja 574, sekä Espoon suunnasta bussilla 510 ja 565.

Jätehuolto:

Jokainen vie myymättömät tavarat sekä kerää oman myyntipaikan läheisyydestä löytyvät roskat pois. Roskat voi jättää puistosta löytyviin jäteastioihin, mutta myymättä jääneitä tavaroita ei saa jättää niihin. Lähin HSY:n kierrätyspiste löytyy Eräkujalta Louhelan ostoskeskuksen yhteydestä.

Info & turvallisuus:

Puistokirppiksen info-piste löytyy minigolfradan läheisyydestä, missä sijaitsee myös ensiapulaukku. Avotulen teko on kielletty. Mikäli käytät kahvin, makkaroiden, lättyjen tms. valmistamiseen grilliä tai kaasukeitintä, siitä tulee ilmoittaa ennakolta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisäksi sinulla tulee ehdottomasti olla sammutuspeite tai muu sammutusväline.

siivouslogo vaaka small

Niin ikään perinteisiksi muodostuneet Siivouspäivän yhteiskirppikset Myyrmäenraitilla järjestetään seuraavasti:

Lauantai 28.5.2015 klo 9:00 - 16:00 (Tapahtumasivu Facebookissa)
Lauantai 27.8.2015 klo 9:00 - 16:00 (Tapahtumasivu Facebookissa)

Siivouspäivän yhteiskirppis osallistuminen ei edellytä varsinaista ennakkoilmoittautumista, eikä myyntipaikka maksa mitään. Toivomme kuitenkin että ilmoitat myyntipaikkasi siivouspaiva.com verkkopalveluun, jotta asiakkaat näkevät mistä löytyy runsaasti myyntipisteitä. Jokainen tuo omat myyntipöydät, rekit ja viltit. Kirpparilla saa myydä käytettyä tavaraa, käsitöitä sekä kotona leivottuja leivonnaisia tms. Kahvilaa tai vastaava tarjoilupistettä ei kuitenkaan saa pitää uimahallin edustalla. Muista myös, että jokainen on vastuussa alueen siisteydestä. Myymättömät tavarat tulee viedä mukanaan sekä oman myyntialueen läheisyydestä löytyvät roskat tulee korjata pois. 

Liikenneyhteydet:

Myyrmäenraitin läheisyydessä on rajallisesti pysäköintipaikkoja, joten tule paikalle kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Jonkinverran pysäköintipaikkoja löytyy uimahallin sekä Myyrmäentie 2 kiinteistön pysäköintialueilta. Myyrmäenraitti on kävelykatu, jonne ei saa ajaa autolla. 

Myyrmäenraitille pääsee Helsingin ja Kivistön (Tikkurila, Lentoasema) suunnistasuunnasta I- ja P-junilla (Louhelan tai Martinlaakson asema) tai bussilla 411. Tikkurilan ja Ylästön suunnasta busseilla 571 ja 574, sekä Espoon suunnasta bussilla 510 ja 565.

Jätehuolto:

Jokainen vie myymättömät tavarat sekä kerää oman myyntipaikan läheisyydestä löytyvät roskat pois. Uimahallin edustalla on kierrätyspiste, jossa Kierrätyskeskus, UFF ja L&L keräävät kierrätyskelpoista tavaraa. Tarkemmat ohjeet siitä, mitä kierrätyspisteessä otetaan vastaan, löytyy Siivouspäivän sivuilta. Myyrmäenraitin roskakoreja ei saa tukkia myymättömillä tavaroilla. Lähimmät HSY:n kierrätyspisteet mm. pahville löytyvät Paalutorilta Myyrmannin edustalta sekä Eräkujalta Louhelan ostoskeskuksen yhteydestä.

Info & turvallisuus:

Siivouspäivän info-piste löytyy uimahallin edustalta kierrätyspisteen yhteydestä, missä sijaitsee myös ensiapulaukku. Avotulen teko on kielletty. Mikäli käytät kahvin, makkaroiden, lättyjen tms. valmistamiseen grilliä tai kaasukeitintä, siitä tulee ilmoittaa ennakolta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisäksi sinulla tulee ehdottomasti olla sammutuspeite tai muu sammutusväline.

 

Lue lisää ...

Hankkeet

MYYRMÄKI-liikkeen toiminta rakentuu pääasiassa itsenäisten hankkeiden varaan. Näistä jokaisella on omat vastuuhenkilöt sekä toteuttajaryhmänsä. Hankkeista vain pieni on tarkoitettu pysyviksi vaan niillä on kaavailtu päätepiste jolloin hankkeen tulisi olla valmis. Toki osa kaupunkitapahtumista kuten vaikka Puistokirppikset ovat vuosittain toistuvia. Isoa osaa hankkeita toteutetaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Joistakin isommista hankkeista kuten Myyrmäen näyttämöstä muodostuu ajan myötä itsenäisiä rekisteröityjä toimijoita. MYYRMÄKI-liikkeen roolina on toimia verkostomaisena koordinaattorina tälle kaikelle.

Meneillään olevat hankkeet:

Onko sinulla idea? Haluatko käynnistää oman hankkeen Myyrmäessä?

Kaipaatko uuden tyypistä kaupunkitapahtumaa tai kohennusta lähiympäristöösi. Meillä jokaisella on mahdollisuus käynnistää MYYRMÄKI-liikkeen puitteissa uusia hankkeita Myyrmäen suuralueelle.

Mikäli Sinulla on idea, tule mukaan tai ota yhteyttä!

Hankeisiin ryhtymisestä päätetään kuukausittain pidettävissä miiteissä tai virtuaalimiitissä johon jokaisella on mahdollisuus liittyä. Miittien ajankohdat löytyvät tapahtumakalenteisrista. MYYRMÄKI-liikkeen verkostojen ja Facebook-sivuston kautta on mahdollista löytää muita samanhenkisiä mukaan. Liikkeen resurssit ja välineet mahdollistavat hankkeiden valmistelun, viestinnän sekä toteutuksen. 

Lue lisää ...

Kirpputorit

MYYRMÄKI-liike on mukana yhdesä pääkaupunkiseudun muiden kaupunginosaliikkeiden kanssa järjestämässä kesäisiä puistokirppiksiä.

Jokiuoman puistossa puistokirppis järjestetään kesän aikana kahdesti

30.6.2013 klo 13:00 - 17:00
11.8.2013 klo 13:00 - 17:00

Lisätietoja Facebookissa

Tule mukaan myymään, ostamaan, tapaamaan ihmisiä tai muuten vain nauttimaan mukavasta ilmapiiristä. Puistoon voi tulla myös ihan pik nikille tai pelaamaan erilaisia pelejä omilla välineillä.

Kaikki voivat tulla myymään tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Myyntipaikat eivät maksa mitään, eikä järjestäjien toimesta ole tarjolla pöytiä, rekkejä tai muuta rekvisiittaa. Jokainen tuo mukanaan oman filtin, maton, pöydän tai rekin myytävien tuotteiden esillepanoa varten.

Nyt tyhjentämään komerot, kellarit ja varastot turhista tavaroista ja suunnaksi Jokiuomanpuisto. Mukaan voi ottaa ystävät ja lapset vaikka mukavalle puisto pik nikille.

Säännöt:

1. Käytettävissä ovat Jokiuomanpuiston ruohokentät Haltiantien ja Ruskokujan välillä. Puistoon mahtuu hyvin pari tuhatta myyjää, joten tila ei lopu kesken. Lasten leikkipaikalle, minigolfradalle, koirapuistoon tai matonpesupaikalle ei kuitenkaan saa mennä myymään.

2. Puistoon ei saa tulla autolla, mutta parkkipaikkoja löytyy rajoitetusti sekä Haltiantien, että Ruskokujan päässä. Pyri kuitenkin tulemaan paikalle kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Puistoon pääsee M junalla (Louhelan tai Martinlaakson asema), bussilla 453 Hämeenlinnantieltä, busseilla 510 ja 530 Espoosta, busseilla 43, 44 ja 45 Pohjois-Vantaalta sekä bussilla 55 Tikkurilan ja Myyrmäen aseman suunnasta. Myrtsin asemalta tulee lisäksi lukuisia muita busseja.

3. Jokainen kerää mukaansa omat roskat sekä myymättä jääneet tuotteet. Puistoon ei tapahtuman jälkeen saa jäädä mitään, mikä kertoo meistä. Mahdollinen kierrätyskeskuksen auto selviää vasta tilaisuutta edeltävällä viikolla.

4. Kerro kirppiksestä kavereillesi, sosiaalisessa mediassa sekä levitä tuosta alta tulostettavissa olevaa flaieria lähiympäristöösi.

Sääntöjen noudattaminen on edellytys sille, että voimme myös jatkossa järjestää kaikille avoimia kirppiksiä.

Lue lisää ...
Tilaa tämä RSS-syöte

MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit

Seuraavassa on esitelty MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit 2014 - 2015. Klikkaamalla logoa pääset kumppanin omille sivuille.

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?