Elämää ja ääntä Myyrmäkitaloon

Miltä kuulostaisi kahvila, josta saa edullisen kahvin lisäksi tietoa kaupungin asioista ja paikallisten järjestöjen toiminnasta? Tai kirjasto, josta saa lainata paitsi kirjoja myös tarpeellisia tavaroita ja palveluita?

Noin parikymmentä asukasta, paikallisten järjestöjen edustajaa, ja Myyrmäkitalon työntekijää kokoontuivat tiistaina ideoimaan, miten Myyrmäkitalo voisi palvella asukkaiden tarpeita entistä paremmin. Tulevaisuuden taloon haluttiin ennen kaikkea ääntä, elämää ja ihmisiä. Hiljaisen oleskelun tilat voitaisiin erottaa järkevällä suunnittelulla.

”Nyt kun taloon astuu sisään, tulee heti se tunne, että täällä pitää olla hiljaa”, yksi osallistujista totesi. Talon tarjoamat palvelut, kirjasto, taidemuseo ja Yhteispalvelu, on perinteisesti nähty hiljaisen asioinnin paikkoina, eikä aulassa ole paikkaa rennolle oleskelulle tai tekemiselle. Nyt kulttuuri näyttäisi olevan vähitellen muuttumassa. Itse työpaja on tästä hyvä osoitus: ideat sinkoilivat keskellä Meidän katu -näyttelyä, eikä kukaan tullut hyssyttelemään, päinvastoin. 
Museoamanuenssi Maria Tjader-Knight yhtyi asukkaiden toiveeseen siitä, että museossa nähtäisiin tulevaisuudessa entistä enemmän erilaisia pop up -tapahtumia, kuten musiikkia tai yleisöluentoja.

Oma kuppi mukaan ja kahville

Tulevaisuuden Myyrmäkitalon visioinnissa yksi asia nousi ylitse muiden: taloon halutaan kahvila.

Asukkaat painottivat, ettei kahvilan tarvitsisi olla viimeisen päälle hieno eikä kahvi saisi maksaa liikaa. Tärkeintä olisi ihmisten kohtaaminen. Junaa tai bussia odotellessa olisi myös tarvetta paikalle, jossa voi hengähtää hetken ostamatta välttämättä yhtään mitään. Kahvila toimisi Myyrmäkitalossa myös eräänlaisena ”sisäänheittäjänä” ja yhdistäisi talon palveluita. Samassa yhteydessä voisi olla esittelyjä kaupungin asioista ja alueen harrastusmahdollisuuksista.

Matalan kynnyksen kahvilan perustaminen ei välttämättä vaatisi suuria investointeja. Osallistujat visioivat, että alueen järjestöt ja muut voittoa tavoittelemattomat toimijat pyörittäisivät kahvilaa vuoroviikoin. Tuolit ja pöydät voitaisiin hankkia kierrätettyinä ja alussa asiakkaat voisivat tuoda vaikka oman kahvikupin mukanaan.

”Tuunaa Myyrmäkitalo” -työpajan järjestivät Vantaan kaupunki ja Myyrmäki-liike. Ideointityötä jatketaan syksyn ja talven aikana.

MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit

Seuraavassa on esitelty MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit 2014 - 2015. Klikkaamalla logoa pääset kumppanin omille sivuille.

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?