Meidän katu -näyttely

nayttely

 

Graffiti, katutaide ja kokoelmateokset vuoropuhelussa

Vantaan taidemuseon ensimmäinen näyttely Myyrmäkitalossa avattiin vuonna 1994. Kahdenkymmenen vuoden aikana paikallista yhteistyötä näyttelyjen myötä on tehty monien toimijoiden, kuten Vantaan aikuisopiston, taiteilijaseuran, kuvataidekoulun ja Myyrmäen koulujen kanssa.

Nyt on myyrmäkeläisen katutaiteen ja graffitin vuoro.

Katutaidetta voi lähestyä monesta näkökulmasta. Se levittyy graffitiseinille ja alikulkutunneleihin, gallerioihin ja festivaaleille ympäri maailmaa. Myyrmäki on yksi suomalaisen graffititaiteen uranuurtajista; ensimmäiset lailliset graffitit maalattiin täällä jo 80-luvun lopulla. Tässä näyttelyssä on uusia teoksia myös joiltakin näiltä legendaarisilta tekijöiltä. Myyrmäessä voi lisäksi nähdä yhdeksän laillisilla graffiteilla kuvitettua alikulkutunnelia sekä pääkaupunkiseudun toiseksi pisimmän avoimen graffitiseinän.

Meidän katu -näyttelyssä museon kokoelmateokset käyvät vuoropuhelua tuoreen katutaiteen ja graffitin kanssa. Suuri osa näyttelyn kokoelmateoksista on tehty viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana, jolloin myös graffitia nykymuodossaan on ollut olemassa. Näyttelyssä mukana olevilla graffiti- ja katutaiteilijoilla on ollut mahdollisuus tutustua näihin kokoelmateoksiin omia teoksiaan suunnitellessaan. Näin syntyi vahva ja raikas kokonaisuus siitä, mitä taide voi nykypäivänä olla.

Meidän katu rakentuu kolmen teeman ympärille: Kaupunkikuvia, Ihminen ja eläin urbaanissa ympäristössä sekä Merkkejä, kerrostumia, liikettä. Heittäytymällä rohkeasti teosten tunnelmiin voi matkata niiden kautta avautuviin maailmoihin. Toiseen aikaan, toiselle vuosikymmenelle. Toiseen todellisuuteen. Keltaisen valon liikettä, tanssivia karhuja, mustia neliöitä. Merkkejä ja sanoja, monenlaisia kerrostumia. Mitä ne merkitsevät minulle – mitä ne tekevät Meidän kadulla?

Näyttelyn aikana on tarjolla myös runsas ohjelma kaikenikäisille: katutansseja, pop-up tapahtumia, yleisöopastuksia ja katutaideaiheisia työpajoja.

Meidän katu -näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Kiitämme näyttelyn toteuttamiseen osallistuneiden yksittäisten graffititaiteilijoiden lisäksi yhteistyökumppaneitamme: Myyrmäki-liikettä, Street Art Vantaata, Multicoloured Dreamsia, Myyrmäen Marttoja, Vantaan asukaspalveluita ja viheralueyksikköä.

Näyttelyssä mukana olevien Vantaan taidemuseon kokoelmateosten tekijät: Timo Aalto, Martti Aiha, Allan Fib,
Tizzi Fib, Radoslaw Gryta, Alvar Gullichsen, Juhani Harri, Reino Harsti, Erkki Hervo, Reijo Hukkanen, Eeva-Liisa Isomaa, Albert Johansson, Beata Joutsen, Kari Juutilainen, Pentti Kaskipuro, Nina Kataila, Tapio Kelo-Puomio, Tuomo Klemi, Jari Kylli, Hilkka Könönen, Veikko Lehtovaara, Hannu Leimu, Leena Luostarinen, Sakari Marila, René Mels, Jarmo Mäkilä, Kirsi Neuvonen, Pekka Nevalainen, Ari Pelkonen, Kimmo Pyykkö, Ulla Rantanen, Pekka Rytkönen, Risto Suomi, Riitta Uusitalo, Roi Vaara & Beate Linne, Oliver Whitehead ja Henry Wuorila-Stenberg.

Sydämellisesti tervetuloa Meidän kadulle!

Näyttely on avoinna: ti, ke, pe 11-18, to 13-20, la 10-16, su, ma suljettu

Yleisötapahtumat Meidän katu -näyttelyssä

Vantaan taidemuseo, Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa vantaa.fi/taidemuseo facebook.com/vantaantaidemuseo 

Viimeksi muutettutiistai, 23 syyskuu 2014 20:23
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Graffitien historia Myyrmäessä Muraali »
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja

MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit

Seuraavassa on esitelty MYYRMÄKI-liikkeen kumppanit 2014 - 2015. Klikkaamalla logoa pääset kumppanin omille sivuille.

Log In or Sign Up

Salasana unohtunut? / Käyttäjätunnus unohtunut?